Noc divadlel 2014 v Opavě - Noc divadelních jednohubek

30.10.2014 11:18

Noc divadel je součástí evropského projektu European Theatre Night, který prezentuje divadlo tvořivým způsobem v netradiční formě vždy třetí listopadovou sobotu již od roku 2008. V České republice proběhl první ročník Noci divadel 16. listopadu 2013. Zúčastnilo se jej 80 amatérských i profesionálních divadel a souborů z 25 českých a moravských měst a navštívilo jej přes 40 000 diváků. Druhý ročník Noci divadel proběhne 15. listopadu 2014. Společným tématem byl vyhlášen Rok české hudby. Více o projektu naleznete na webových stránkách: https://www.nocdivadel.cz/ Poprvé se letos Noc divadel uskuteční i v Opavě. Do projektu se zapojí právě studenti oboru Kulturní dramaturgie se zaměřením na divadlo, kteří v Jazz Café Club Evžen představí následující program:
Jazz Café Club Evžen ▪ sobota 15. listopadu 2014 ▪ 19:00–22:00 hod.
Noc divadelních jednohubek
Pikantní koláž/č z kuchyně studentů a pedagogů Kulturní dramaturgie se zaměřením na divadlo při Slezské univerzitě v Opavě
Pestré divadelní menu z toho nejlepšího, co společně navařili studenti a pedagogové oboru Kulturní dramaturgie se zaměřením na divadlo FPF SLU Opava. Diváci se mohou těšit na vybrané chuťovky z projektu 3jsou3, ochutnávky vlastní dramatické tvorby studentů, hudební vystoupení a mnohé další divadelní dobroty.
Součástí večera bude i slavnostní vyhlášení 1. ročníku soutěže „FOKUS DIVADLO“ 2014 pro autora nejlepší divadelní recenze či kritiky, jejímž smyslem je podnítit a rozvinout zájem studentů středních škol o  divadlo a jeho kritickou reflexi.
Vstup na akci je zdarma!