Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže FOKUS DIVADLO 2014

16.11.2014 13:27

Dne 15. listopadu 2014 byly v rámci opavské Noci divadel vyhlášeny výsledky 1. ročníku soutěže pro autory nejlepší divadelní recenze či kritiky „FOKUS DIVADLO“ 2014. Soutěž vyhlašuje a organizuje oddělení Kulturní dramaturgie se zaměřením na divadlo při Filozoficko-přírodovědecké fakultě Slezské univerzity v Opavě a jejím smyslem je podnítit a rozvinout zájem studentů středních škol o divadlo a jeho kritickou reflexi.

Soutěže se účastnilo celkem 17 studentů středních škol Moravskoslezského kraje a porota rozhodla o udělení následujících cen a čestných uznání:

 

1. místo: Eliška Kozáková - Matiční gymnázium Ostrava ("Co se děje za vodou" - hodnocení inscenace Za vodou - režie: Štěpán Pácl, NDM Ostrava)     

2. místo: Ondřej Komínek - Matiční gymnázium Ostrava ("Wili už je za vodou a Gerhard syrově zírá" - hodnocení inscenace Za vodou - režie: Štěpán Pácl, NDM Ostrava)

3. místo: Barbora Genserová - Gymnázium Petra Bezruče Frýdek-Místek ("Odsunutý odsun odsunutých" - hodnocení inscenace Za vodou - režie: Štěpán Pácl, NDM Ostrava)     

 

Čestná uznání:

Zuzana Ševčíková - Gymnázium EDUCAnet Ostrava-Hrabůvka ("Čekání na Godota" - hodnocení inscenace Čekání na Godota - režie: Štěpán Pácl, DPB Ostrava)

Richard Kuczinský - Wichterlovo gymnázium Ostrava ("Za slezskými zbojníky do Brna" - hodnocení inscenace Ondráš a Juráš - režie: Michal Sopuch, Divadlo Polárka Brno)

Natálie Gregorová - Obchodní akademie a střední škola logistická Opava ("Její pastorkyňa" - hodnocení operní inscenace Její pastorkyňa - režie: Jana Andělová-Pletichová, Slezské divadlo Opava)

Michaela Tobolová - Matiční gymnázium Ostrava ("Za vodou - mnohem víc než love story" - hodnocení inscenace Za vodou - režie: Štěpán Pácl, NDM Ostrava)       

 

Vítězům i všem zúčastněným gratulujeme a těšíme se na inspirativní setkání v rámci II. ročníku soutěže FOKUS DIVADLO 2015, která bude vyhlášena v následujícím roce. Mnoho úspěchů v oblasti recenzentské tvorby přeje autorka soutěže FOKUS DIVADLO a vedoucí oddělení kulturní dramaturgie se zaměřením na divadlo při FPF SU Opava Mgr. Pavla Bergmannová.